IPL: Hoeveel behandelingen heb je nodig om de haren definitief te verwijderen?

Gemiddeld zijn er 10 behandelingen nodig om de haren definitief te verwijderen. Het is een gemiddelde aangezien alleen de haar in de groeifase verwijderd kan worden. De haargroeifases variëren per zone, per plek en per persoon. Waardoor er ook niet een exact aantal behandelingen aangegeven kan worden bij een persoonlijk consult. Tussen iedere behandeling zit 4-6 weken ivm het veranderen van de haargroeifase.

IPL: Wat kan ik verwachten van een IPL behandeling?

De eerste keer dat u naar ons toe komt houden we eerst een consult waarin uitgelegd wordt hoeveel behandelingen er gemiddeld nodig zijn en om te kijken of de haren geschikt zijn. Aanvullend hebben wij nog een aantal medische vragen die betrekking hebben op de behandeling.
Voordat u behandeld wordt dienen de haren geschoren te zijn. Bij twijfel voor de haarkleur vragen wij een klein stukje te laten staan om dit te kunnen beoordelen. We brengen een dun laagje gel aan die zorgt voor de geleiding. Dit is een geur- en kleurloze gel. We stellen de machine in op haardikte, haar- en huidskleur en haardichtheid.
We beginnen op de laagste stand en bouwen deze op totdat er een duidelijk prik gevoeld wordt i.c.m. warmte. Dan wordt het gehele gebied behandeld. Na afloop wordt de gel verwijderd en wordt er een kalmerende gel aangebracht.

IPL: Wat kan ik verwachten na een IPL behandeling?

Direct na de behandeling merkt u niks. De huid kan wat rood zijn of warm aanvoelen. Dit trekt binnen een half uur weg. Mocht dit niet het geval zijn adviseren wij u direct contact op te nemen met ons zodat wij u kunnen adviseren.
De haren die definitief verwijderd zijn vallen na ongeveer 2 weken uit. De hoeveelheid die uitvalt is per persoon verschillend. Alle behandelgegevens worden in ons digitale systeem bijgehouden zodat iedere behandeling goed op elkaar aansluit.
Na  4-6 weken komt u weer terug voor uw volgende afspraak. Tussentijds kunt u gewoon blijven scheren.

IPL: Wat is het grootste verschil tussen IPL en Laser?

Het grootste verschil tussen IPL en Laser is wat u merkt direct na de behandeling. Bij Laser vallen alle haren direct uit na de behandeling en groeien de niet verwijderde haren gewoon weer terug. Bij IPL vallen de haren pas na 2 weken uit en dit zijn alleen de haren die definitief verwijderd zijn. Laser wordt vaak pijnlijker ervaren dan IPL. Beide zijn ze afhankelijk van de haargroeifases om haren definitief te kunnen verwijderen.

IPL: Wat is niet toegestaan voor, tijdens of na mijn behandeling?
 • Vanaf 4 weken voor de behandeling mag er niet meer geharst of geëpileerd worden. Dit omdat de haren nodig zijn voor de geleiding van het licht dat het apparaat afgeeft. Dit geldt voor de gehele behandelperiode.
 • Vanaf 2 weken voor de behandeling en tot 2 weken na de behandeling is het belangrijk zoveel mogelijk de zon te vermijden of dient er een zonnebrandcrème met minimaal beschermingsfactor 30 en het liefst beschermingsfactor 50 gebruikt te worden. De week van de behandeling raden wij het af onder de zonnebank, in een heet bad of in de sauna te gaan.     Wij raden het af om gebruik te maken van de zonnebank i.v.m. de kans op pigmentatie.
 • Bij gebruik van Antibiotica, waarop vermeld staat dat u gevoelig bent voor UV-licht, moet de behandeling ook stopgezet worden gedurende deze kuur.
 • Bij zwangerschap behandelen wij ook niet aangezien we niet aansprakelijk gesteld willen worden mocht er iets mis gaan tijdens de zwangerschap ondanks dat het niet aantoonbaar komt door de behandeling.
IPL: Krijg ik het definitief ontharen vergoed bij mijn zorgverzekering ?

Het is afhankelijk per zorgverzekeringsmaatschappij of het vergoed wordt en welke zone en welk bedrag er totaal vergoed wordt. U kunt het beste uw voorwaarden bij uw zorgverzekeringsmaatschappij opvragen. Wij zijn lid van de ANBOS en hebben een AGB code.
Meer informatie hier >>

IPL: Bieden jullie een garantie?

Wij kunnen geen garantie afgeven op de uitgevoerde behandeling omdat we met het menselijk lichaam werken. Hetzelfde geldt als u behandeld wordt door een arts en hij u ook geen garantie kan geven dat u iets niet terug krijgt. De haren die definitief verwijderd zijn blijven definitief weg. Maar het lichaam is in staat nieuwe haren aan te maken gedurende de jaren.
Het kan dus altijd zijn dat u na bijv. 2 jaar een aantal onderhoudsbehandelingen nodig hebt om deze nieuwe haren te verwijderen. Dit is niet bij iedereen zo, maar de kans bestaat. Wel bieden wij een zekerheidspakket dat u voor een vooraf afgesproken bedrag 2 jaar lang uzelf kunt laten behandelen zonder extra kosten. Vraag hier gerust na in uw persoonlijk consult.

IPL: Kan ik tijdens de zwangerschap behandeld worden?

Ja, ook tijdens de zwangerschap is de behandeling veilig. Echter, bij No-Hair Studio’s behandelen we niet tijdens de zwangerschap. Gewoon, omdat we het zekere voor het onzekere nemen. Maak dus een afspraak voor of juist na je zwangerschap, zodra jij je daar klaar voor voelt.

IPL: Zijn er bijwerkingen?

Het is mogelijk, dat er plaatselijk een rood plekje of plekjes ontstaan. Mocht dit gebeuren; ze trekken binnen 24 uur weer weg.
Mocht dit niet het geval zijn neem dan direct contact met ons op 0800-9988775

IPL: Kunnen moedervlekken ook behandeld worden?

Nee, deze moeten door een huisarts of specialist behandeld worden. Tijdens behandelingen worden moedervlekken met een witte kleur afgedekt, zodat ze nagenoeg geen energie kunnen opnemen.

IPL: Is permanente haarverwijdering echt permanent?

JA! Wanneer een haarwortel met Xenonlicht helemaal vernietigd is, kan er niets meer groeien. Echter is één behandeling niet voldoende, dit heeft te maken met de groeifases van je haren. Omdat deze ongelijk groeien kunnen niet alle haren gelijktijdig behandeld worden. No-Hairstudio schrijft gemiddeld 6-10 behandelingen voor. Alleen zo kunnen alle haarwortels vernietigd worden. Daarna kunnen de vernietigde haarwortels geen nieuwe haren produceren. Wel kunnen er door de jaren heen nieuwe haarwortels ontstaan waardoor nabehandeling nodig kan zijn. Redenen waarom het haar nagroeit, zijn hormonale schommelingen, bv. bij zwangerschap.

IPL: Kan men huid met tatoeage behandelen?

Nee, de huid is op deze plaatsen te donker en daardoor ondoordringbaar.

IPL: Hoe kan een behandeling met het IPL systeem tot verbranding leiden?

Wanneer men de richtlijnen volgt, kunnen er geen verbrandingen plaatsvinden. Alleen menselijk falen (bv. Vergeten de filter te plaatsen voor de behandeling of niet opletten dat een huid in de zomer het meeste gebruind is) kan de behandeling negatief beïnvloeden. Het ligt in de hand van de behandelaar om de klanten zeker en goed te behandelen. In het geval van verbranding vormt zich eerst een bruine korst op de huid, als deze afvalt komt een witte plek te zien. Het kan tot een jaar duren voor de oorspronkelijke kleur terugkeert.

IPL: Welke soorten haren kunnen behandeld worden?

Donkere haren zijn op grond van de grotere hoeveelheid melanine (kleurstof van het haar) het makkelijkst te behandelen. Grijs, wit, lichtblond en lichtrood haar bevatten haast geen melanine. Hierdoor kunnen extra behandelingen nodig zijn. Laat u hierover adviseren in onze studio’s.

IPL: Wat is de IPL technologie?

Het permanent ontharen is gebaseerd op intensieve lichtimpulsen. Deze impulsen worden zoals bij cameraflitslicht over de bovenhuid van het te behandelen lichaamsgebied in de huid geleid. Het onschadelijke licht wordt dan door melanine, een stof in de haarfollikels, geabsorbeerd en naar de haarwortel geleid. Bij een temperatuur van 70-74 graden Celsius valt het proteïne uit elkaar. De haarfollikel die zich precies in de ontwikkelingsfase bevindt, sterft af.

IPL: Waarom vallen bij een IPL behandeling de haren uit?

Het licht gaat door de huid en treft de haarwortel. De haarwortel leidt het licht niet verder, maar wordt in de totale lengte tot ca. 70 graden verhit. De verzorgingskanalen beschadigen en worden blijvend gesloten. Aan deze wortel kan geen haar meer groeien.

Waxing: Wat is het verschil tussen harsen en waxen?

Het verschil is de methode van het aanbrengen van de wax. Wij werken met een speciale stripwax die heel dun opgebracht wordt op de huid waardoor de haren gemakkelijk te verwijderen zijn. Voor de gevoelige gebieden zoals; gezicht, oksels en brazilian werken wij met een hotwax.
Hierbij wordt eerst een laagje olie aangebracht die ervoor zorgt dat de wax alleen aan de haar hecht en niet aan de huid waardoor het dus minder pijnlijk is. De hotwax wordt verwijderd zonder strip en hard zelf uit.

Waxing: Hoe lang blijven de haren weg na behandeling?

De haren blijven zo’n 3 – 8 weken weg nadat ze zijn geharst. Dit is afhankelijk van de ontharingsmethode voor uw waxbehandeling. Heeft u de haren altijd geschoren dan zullen deze in eerste instantie sneller terugkomen. Als u altijd al harst blijven de haren langer weg. In de zomer groeien haren over het algemeen iets sneller dan in de winter.
Dat wil overigens niet zeggen dat je pas na 3 – 8 weken de eerste haren zult zien. Haren groeien niet allemaal tegelijk. Op het moment dat je harst, zal een deel van de haren in rustfase zitten, deze haren zijn ook niet zichtbaar op de huid. Een ander deel zit in de groeifase, maar nog te kort en niet te zien. Wanneer je een week nadat je hebt geharst weer enige haren ziet, zijn dat dus niet de haren die geharst zijn, maar haren die vorige week nog niet te zien waren en nu net boven het huidoppervlak uit zijn gegroeid.

Waxing: Neemt de haargroei door harsen toe?

Nee, door waxen, scheren of knippen gaan haren niet sneller groeien en je krijgt er ook niet meer haren door. Dit is een fabeltje. Alleen een verandering in je hormoonhuishouden kan een ander haargroei patroon veroorzaken.

Waxing: Wordt de haargroei door harsen minder?

Harsen heeft geen invloed op de groei van bestaand haar, maar de haarwortels worden door veelvuldig harsen wel beschadigd waardoor sommige haren niet meer terug komen. Wanneer er wordt gestopt met waxen en weer overgegaan op bijvoorbeeld scheren zorgt ervoor dat de haren weer in hun normale structuur terug zullen groeien. Waxen zal dus nooit leiden tot het volledig verdwijnen van haargroei.
Een direct voordeel van harsen is bovendien dat de haren terugkomen met een relatief dunne haarpunt. Daardoor lijkt de haargroei ook optisch minder. Dit in tegenstelling tot ontharen met ontharingscrème of scheermes, waarbij de haren bot en stomp gaan groeien (de “stoppels”).

Waxing: Doet harsen pijn?

Iedereen ervaart pijn op een andere manier. Sommige mensen zullen tijdens het harsen nauwelijks iets voelen. Voor de meeste mensen is harsen, zelfs op gevoelige delen, goed te verdragen. Het is in ieder geval snel voorbij. Hoe harsen voelt is afhankelijk van een aantal factoren.

 • Je pijngrens. Niet alleen verschilt de pijngrens per persoon, ook de waxing gebieden en het tijdstip van de dag spelen een rol.
 • Waxmethode. No-hairstudio werkt met de meest geavanceerde wax methode van dit moment en heeft verschillende soorten wax voor de verschillende gebieden. Zo werken wij voor de gevoelige zones met HOTWAX dit is zonder strips en wordt gebruikt op het gezicht, de oksels en de bikinilijn. Deze HOTWAX heeft als eigenschap dat hij hecht aan de haren niet aan de huid. De STRIPWAX wordt gebruikt voor de grotere oppervlakten zoals: Benen, rug buik en borst. Ook deze wax is zacht voor de huid.
 • Te lange haren. De eerste keer harsen is meestal het gevoeligst. Zorg er in ieder geval voor dat je haren niet te lang zijn. De beste haarlengte voor een waxbehandeling is rond de 5 mm.
Waxing: Wat is het verschil tussen hot wax en strip wax?

Hotwax wordt dik aangebracht op de huid en hard uit, zodat de specialiste de wax kan verwijderen zonder strip. Deze methode is veel minder pijnlijk dan de meeste waxmethodes en trekt de haartjes rechtstreeks uit de wortel. De voordelen zijn minder ingegroeide haren, minder haren die afbreken en daarom langer weg blijven. De wax heeft tevens ook een hydraterende werking op de huid en wordt aanbevolen voor de gevoelige zones. Stripwax wordt aanbevolen voor de dikkere haren en minder gevoelige huid. Een dunne laag wax wordt aangebracht op de huid en wordt met behulp van een strip verwijderd.
Bij hotwax wordt er eerst een laagje olie aangebracht waardoor de hars alleen aan de haar hecht en niet aan de huid. Hierdoor wordt het minder pijnlijk dan bij andere waxmethodes.

Waxing: Welke soorten bikiniwax-behandelingen bieden jullie aan?
 • Basic bikini: Het haar van de boven- en zijkanten van het bikinigebied wordt verwijderd.
 • G-string: Hetzelfde als de basic bikini alleen wordt de bikinilijn verder naar binnen verwijderd.
 • Brazilian: Er blijft een streepje of driehoekje staan aan de bovenkant. Eventueel haar tussen de billen wordt ook verwijderd.
 • Hollywood: betekent volledig glad !
Waxing: Kan ik me laten waxen tijdens mijn menstruatie?

Absoluut! Graag uw tampon voor de behandelingen verversen. U kunt zich voor de behandeling nog even opfrissen.

Waxing: Ik ben zwanger, maar ik wil mijn bikinilijn laten waxen.

Waxen tijdens de zwangerschap is erg populair aangezien het lastiger wordt dit zelf goed bij te houden. Onze getrainde specialisten zullen ervoor zorgen dat alle haren verwijderd zijn. De Brazilian of Hollywood wax is een zeer populaire behandeling een week vóór de uitgerekende datum, zodat u hier niet meer naar om hoeft te kijken.

Waxing: Heb je na een wax-behandeling ergens last van?

Omdat we met een zeer hoge kwaliteit wax werken en onze specialisten vakkundig te werk gaan zult u met minimaal ongemak onze studio verlaten. Houdt er rekening mee dat als u zich voor het eerst laat waxen de reactie van de huid iets heftiger kan zijn. Dit trekt binnen een paar uur weg. Na de behandeling verzorgen wij u met een kalmerende crème.

Waxing: Wat moet ik na de behandeling wel en niet doen?

Het gebied wat behandeld is schoon houden, vermijd warmte en wrijving de komende 24 uur. Dit betekent:

 • Geen heet bad of te hete douche
 • Geen sauna
 • Geen zonnebank
 • Vermijd krabben
 • Vermijd zwemmen in chloorwater
 • Vermijd het gebruik van deodorant, lichaamssprays, poeders, lotions of andere producten voor het gebied wat behandeld is tot 24 uur na de behandeling.
Waxing: Is de behandelend specialist mannelijk of vrouwelijk?

Al onze ontharingsspecialisten zijn vrouwen. Door de aard van deze behandelingen moeten wij rekening houden met de veiligheid van onze specialisten en verwachten wij gepast gedrag van onze klanten. Als op enig moment ongepaste opmerkingen of acties van de klant optreden, zal de specialiste de behandeling direct beëindigen. In dit geval zal de klant worden gevraagd de ruimte te verlaten. Er kan geen vervolgafspraak gemaakt worden en indien de klant weigert te vertrekken zijn wij genoodzaakt melding te maken bij de politie.

Waxing: Wat is het verschil tussen een mannelijke en vrouwelijke Hollywood/Brazilian Wax?

Bij de vrouw wordt bij de Hollywood al het schaamhaar verwijderd (voor en achter). Bij de brazilian blijft er een streepje staan aan de voorkant (zo breed of dun als je zelf wilt). Bij de mannen hoort de achterkant niet standaard bij de hollywood of brazilian, dit kan wel gedaan worden maar dient er desgewenst apart bijgeboekt te worden.

Waxing: Wat kan ik verwachten van mijn eerste waxbehandeling?

Allereerst is het belangrijk dat de haren lang genoeg zijn zodat wij deze kunnen verwijderen. Heeft u nog nooit eerder gewaxt en scheert u normaal dan is het van belang dat de haren minimaal halve centimeter tot 1 centimeter zijn, zodat er genoeg grip is om de haren zo goed mogelijk te verwijderen. Als u altijd al waxt kan het al vanaf 2 -5 mm, tevens is het belangrijk voor de behandeling geen bodylotion of deodorant te gebruiken voor een goede hechting. We werken met verschillende soorten wax, de specialiste zal bij u behandeling de meest geschikte wax gebruiken voor uw huid en haar. Na de behandeling wordt de huid gekalmeerd met een crème of olie.

Waxing: Doet een waxbehandeling pijn?

Iedere pijngrens is natuurlijk anders. Wel is het zo dat wij werken met een hoogwaardige wax die de gevoeligheid beperkt. Als u normaal altijd scheert kan de behandeling gevoeliger zijn. Door regelmatig terug te komen voor een waxbehandeling en niet meer te scheren tussendoor wordt de behandeling steeds minder gevoelig.

Waxing: Wat kan ik verwachten na een waxbehandeling?

Na een behandeling kan het even gevoelig blijven maar dit trekt vrij snel bij. De haren blijven na een eerste keer waxen gemiddeld 2 à 3 weken weg, afhankelijk van de haargroei. Hoe vaker u waxt hoe langer u er plezier van heeft. Door het waxen kan u last krijgen van ingegroeide haren daarom adviseert de specialiste u om na een week te beginnen met scrubben om dit te voorkomen.

Ook verkopen wij een spray die dit tegen zal gaan in onze studio, vraag hier gerust naar. Als uw keuze uiteindelijk toch valt op definitief ontharen bieden wij een speciale prijs aan voor onze waxklanten. Deze behandeling is uitermate geschikt voor mensen met veel ingegroeide haartjes en irritatie.

LED: Doet de behandeling pijn?

Deze nieuwe en unieke ontharingsmethode werkt met zacht en koel LED licht. De behandeling met de PhotonEpil is zeer effectief, pijnloos en absoluut veilig.

 

Hoe definitief is definitief ontharen?

De haren die d.m.v. onze methode verwijderd worden blijven definitief weg. Ondanks dat is het lichaam in staat om door de jaren heen nieuwe haarwortels aan te maken waardoor er altijd een percentage haren “terug” kan komen en hier dus nabehandeling voor is vereist. Het zijn dus nieuwe haren maar voor ons lijkt het dat er haren terug komen.

Ben ik geschikt voor definitief ontharen?

U bent geschikt voor definitief ontharen als de haren voldoende pigment bevatten en het contrast tussen huid en haar groot genoeg is. Omdat het apparaat op pigment werkt is dit een vereiste om de behandeling te laten slagen. In een persoonlijk consult kan de specialiste de haarkleur beoordelen of deze wel of niet geschikt is.
Dit houdt in dat blond, rossig/rood en grijs haar niet tot nauwelijks geschikt is omdat er simpelweg te weinig warmte wordt aangemaakt om de haar definitief te kunnen verwijderen. Wel kunnen klanten met deze haartypes baat hebben bij een behandeling d.m.v. IPL omdat de dit ervoor zorgt dat je al na een paar behandelingen geen last meer hebt van ingegroeide haren of irritatie na het scheren.
Uiteraard dus niet om de haren definitief te verwijderen maar wel om van de irritatie af te komen. Zij zullen dit gemiddeld 4 keer per jaar moeten herhalen.

Waarom zijn meerdere behandelingen met tussenperiodes nodig?

Er is een onderscheid tussen de verschillende groeifasen van het haar. Alleen in de ontwikkelingsfase is een blijvende vernietiging van de wortel mogelijk.

Waarop moet men letten voor een behandeling?
 • het haar mag 3 weken voor de behandeling niet van de wortel gescheiden worden
 • Niet epileren of waxen
 • De te behandelen huiddelen moeten tegen zonlicht beschermd worden
 • Hoe lichter de huid, hoe effectiever de behandeling. Een gebruinde huid veroorzaakt pijn
 • De haren moeten bij de eerste behandeling 2 mm. lang zijn, zodat de dikte van de haren vastgesteld kan worden.
Wat betekent de afkorting Medical CE?

De CE-afkorting is een normering van EU-recht voor bepaalde producten in samenhang met de productzekerheid. Door deze normering verklaart de producent dat het product volgens de geldende Europese richtlijnen gekeurd is.
De Medical CE voegt hieraan toe dat het apparaat ook in medische instituten, die zeer strenge richtlijnen hebben, gebruikt mag worden.

Zijn er leeftijdsgrenzen?

Er zijn geen gezondheidsredenen waarvoor een onder- of bovengrens nodig is. Je bent dus nooit te jong of te oud. Maar ben je jongen dan 18 jaar, dan behandelen we alleen met schriftelijke goedkeuring van de ouders.

Hoe lang voor de behandeling mag de te behandelen locatie niet gebruind worden?

Dat hangt van de kleur af. Gebruinde huid mag niet behandeld worden, omdat er verbrandingsgevaar bestaat. Gebruinde huid laat minder licht door (beschermfunctie) en is daarom nadelig bij een behandeling met Xenon-licht.

Kan men ook de huid rond de ogen behandelen?

NO-HAIR behandelt bijna de totale huid rondom de ogen. Alleen de huid tussen ooglid en wenkbrauwen is uitgezonderd, omdat deze huid te dun en gevoelig is en ondanks professionele behandeling tot beschadiging van de ogen kan leiden. Het oogappelbereik mag niet behandeld worden.

Wat is de kwetsbaarste te behandelen plaats bij de man?

Dat is de baard, omdat rond de lippen zenuweinden bij elkaar komen.

Is de behandeling een gevaar voor kankerpatiënten?

In eerste linie niet. Voor zekerheid moeten klanten echter eerst bij hun behandelend arts een schriftelijke goedkeuring opvragen.

Is behandeling voor diabetespatiënten een risico?

In eerste instantie niet. Alleen bij patiënten in het eindstadium is het nodig erop toe te zien dat wonden, die door verbranding kunnen ontstaan, zich weer sluiten.

Is behandeling van zwangere vrouwen een risico?

In eerste instantie niet. Er bestaat echter een risico dat in het geval van een vroeggeboorte de moeder de oorzaak in de behandeling zoekt. Een jarenlange rechtszaak kan ontstaan. Daarom adviseert NO-HAIR geen zwangere vrouwen te behandelen.

Hoe kan men verbrandingen voorblijven?
 • Genoeg gel gebruiken
 • Handvat en gel niet schuiven
 • Na de behandeling genoeg gel op de behandelde plaats laten zitten
 • Als de huid flink verkleurd (rood wordt) extra gel opbrengen en de gel met een houtspatel verdelen, tot hij over alle behandelde delen verspreid is
 • Wanneer de verkleuring niet vermindert, coolpads gebruiken
 • Na de behandeling, vooral bij sterke verkleuringen, wond- en brandzalf gebruiken
Haartypen – een verder onderscheid.

De menselijke haren zijn complexer als men op het eerste gezicht verwacht. Ook nu zijn de mechanismen van haarontwikkeling, groei en uitval nog een geheim, ondanks grote vooruitgang in technologie de afgelopen jaren. Naargelang de vorm onderscheidt men 3 grondtypen haren:
Lanugoharen: de eerste haren van de mens, die in het moederlichaam ontwikkelen. Het zijn korte, dunne lichte haren, die aan het einde van de zwangerschap en na de geboorte door Vellusharen vervangen worden.
Vellusharen: haren van maximaal 2 centimeter lang, die haast onzichtbaar het hele lichaam van mannen en vrouwen bedekken
Terminaalharen: lange en de meest gepigmenteerde haren, die in de spreektaal als haar betiteld worden.
Er is een belangrijke verandering door de geslachtsrijpheid, die echter alleen bepaalde haren betreft:
Niet-seksueelharen: deze haren staan volledig onafhankelijk van de seksuele ontwikkeling
Ambiseksueelharen: Deze haren ontwikkelen zich bij de geslachtsrijpheid gelijk bij mannen en vrouwen (schaamhaar en okselhaar)
Seksueelharen: deze haarvorm komt eigenlijk alleen bij mannen onder de invloed van mannelijke hormonen voor. Baardharen op bovenlip en kin, maar ook op buik, rug en benen horen bij deze categorie.

Oorzaken voor Hirsutisme (overbeharing)
 • Tot de belangrijkste oorzaken (90%) hoort de aanleg. Dit betekent dat de familieanamnese een bijzondere betekenis heeft. Hierbij kan vastgesteld worden dat een relatief hogere testosteronspiegel normaal is. In het bijzonder bij donkerharige vrouwen en zuidelijke types komt dit vaker voor dan bij blonde en Noord-Europese vrouwen.
 • Een andere oorzaak is de verhoogde productie van het mannelijk hormoon in de eierstokken. Dit gebeurt vaak door tumoren of zogeheten polysystische eierstokken. Hierbij neemt niet alleen de lichaamsbeharing sterk toe, maar vermindert ook de periodieke bloeding, of blijft zelfs helemaal weg.
 • Ook een versterkte hormonenaanmaak in de bijnieren is vaak als oorzaak aan te wijzen. Ook hiervoor kunnen zowel tumoren als hormonale storingen verantwoordelijk zijn.
 • Ook storingen in de hypofyse of hypothalamus veroorzaken hormonenwisselingen.
 • Ouderdomsdiabetes (type II-diabetes) is een mogelijke oorzaak. Deze vorm van diabetes ontstaat voornamelijk door verkeerde voeding en sterk overgewicht. Ook schildklier-falen kan overbeharing veroorzaken.
 • In zeldzame gevallen kunnen diverse medicijnen oorzaak van overbeharing zijn. Dit moet door de behandelend arts onderzocht worden.
Wat is een papil?

Voor de verzorging van haar is de papil verantwoordelijk. Deze bevindt zich aan de basis van het haar en verzorgt de belangrijkste functies voor de verzorging, zoals voeding en bouwstoffen. Dit is belangrijk voor de groei van het haar en daardoor doel van talrijke onderzoekingen voor haargroeipreparaten. Het uiteindelijke doel van permanente haarverwijdering is dus verstoring van de papil.

Huidtypenverschil naar Fitzpatrick

De huidtypen worden naar Fitzpatrick in 6 verschillende categorieën ingedeeld. Huidtype 1 is een licht huidtype. Hieruit volgt dat de andere huidtypen steeds donkerder, tot helemaal donker (type6) ingedeeld zijn.

Wat betekent Hypertrichose?

Hypertrichose (overbeharing) kenmerkt zich door een overmatige groei van het haar. Men beoordeelt hierbij het geslacht en de genetische aanleg.

Wat is de haarwortel?

Met de haarwortel wordt dat deel van het haar bedoeld, die onder het huidoppervlak ligt. De haarzakje is de bescherming en omgeeft het haar aan de wortel.

Wat betekent photorejuvenation?

Door photorejuvenation kunnen pigmentstoringen en aderverwijding, grofporige huid en fijne rimpeltjes behandeld worden. Hierbij worden IPL-apparaten gebruikt, die het mogelijk maken huidveranderingen, gerelateerd aan hogere leeftijd, te verwijderen.

Wat betekent Pulsed Light (PL)?

De afkorting PL staat voor gepulseerde lichttechnologie. Het zogeheten Xenon-licht wordt met een filter op een golflengtevenster gereduceerd. Hoe ver het licht in de huid doordringt, hangt af van de golflengte.

Wat zijn de fasen van haren?
 1. Anagenfase: hierbij ontstaat het haarzakje
 2. Kategenfase: hier groeit het haar, deze fase duurt 2-4 weken
 3. Exogenfase: hier valt het haar uit de haarwortel. Wordt dit stadium te vroeg bereikt, dan is er sprake van haaruitval
 4. Telogenfase: rustfase van het haar. Dit stadium houdt tot 4 maanden aan.
Wat is pulslicht?

Een methode voor permanente haarverwijdering. Het licht wordt met een golfreikwijdte gestuurd, hierdoor kan het licht tot de gewenste diepte in de huid indringen. De energie van het licht veroorzaakt warmte, die nodig is om de haarstructuur te verstoren. Deze techniek is veelzijdig inzetbaar, bv. ook voor huidverjonging.

Wat is depilatie? Het verschil met epileren.

Depilatie is een korte oppervlakkige haarverwijdering, zoals scheren e.d. Bij haarverwijdering wordt een onderscheid gemaakt tussen tijdelijke en langdurige (epileren) ontharing. Bij epileren, een duurzame haarverwijdering, gebruikt men een pincet of ontharing met PL.

Veroorzaakt de behandeling pijn?

Pijnlijk is de behandeling niet, maar je voelt het wel. Vele klanten vergelijken het gevoel met een elastiekje, dat op de huid ketst. Hoe donkerder en groter het aantal haren, hoe intensiever het gevoel zal zijn. De eerste behandeling is daarom het meest intensief.

Als de wortel c.q. verzorgingskanaal eenmaal vernietigd is, is dat blijvend? Of en hoe vaak moet deze behandeld worden voor een blijvend resultaat?

Wanneer de haarwortel compleet geraakt is, groeit er geen haar meer. Werd er slechts een deel van de haarwortel geraakt, dan ontstaan er opnieuw dunne haren. Deze worden bij de volgende behandeling verwijderd.

Waarom groeien er opnieuw haren na het uitvallen?

Hiervoor zijn verschillende oorzaken:
Hormonale wisselingen: bv. bij tieners, die zich nog in de lichamelijke ontwikkelingsfase bevinden. Zo kunnen door hormonenwisselingen enkele nieuwe haren groeien.
Leeftijd: de huid heeft tot het 30e levensjaar nog niet elke erfelijk vastgelegde haarwortel ontwikkeld, hierdoor kunnen dus nog wortels en haren ontstaan.
Lichaamsgebied: de haargroei verschilt per lichaamsgebied.

In hoeverre is het licht schadelijk voor de ogen?

In principe is het licht op den duur ook voor de ogen schadelijk, daarom wordt nadruk gelegd op het dragen van een beschermbril. Wie deze raad niet opvolgt, kan last krijgen van uitdroging van de ogen. Wij bevelen aan de ogen bij langere sessies, ondanks het dragen van de bril, te sluiten.

Wat is joule?

Joule is een fysieke eenheid voor energie, arbeid en warmte.

Wat betekent precies Pulse 1 en Pulse 2?

Pulse is de Engelse vertaling voor impuls. Een schot wordt in meerdere impulsen opgedeeld.

Waarom hebben sommige patiënten huidreacties en anderen niet?

In eerste instantie moet men erop letten dat we geen patiënten maar klanten behandelen. Ook al werken we conform een artsenpraktijk, en bieden we de klanten een hygiënische en steriele omgeving aan, we zijn geen artsen. Daarom graag erop letten, dat men over klanten praat. In tegenstelling tot dunne haren nemen dikke haren meer warmte op, omdat ze meer oppervlakte hebben. Deze extra warmte wordt ook op de omliggende huid afgegeven. Daarom kan het voorkomen dat op deze plaatsen een enkele reactie in de vorm van bultje/puistje ontstaat.

Wat is een XENON-licht? Wat is het onderscheid met Laser?

Bij Xenon-licht treft het licht van meerdere kanten de haarwortel, terwijl bij Laser het licht precies op de huid raakt.

Waarom is er geel en rood licht?

Dit komt door de filter, geel geeft meer licht af.

Het apparaat kan lichte haren niet waarnemen. Betekent dat deze lichte haren helemaal niet uitvallen?

Lichtrode, blonde en grijze/witte haren kunnen helaas niet blijvend behandeld worden, omdat ze te weinig of bijna geen melanine bevatten en daarom de energie niet in warmte kunnen omzetten.

Waarom is voor dik haar minder energie nodig?

Dik haar heeft meer te bereiken oppervlakte en heeft daardoor minder energie nodig.

Niet gevonden wat u zocht? Neem gerust contact met ons op.

Klantenservice

Wij proberen zo volledig mogelijk te zijn in onze informatie voorziening. Heeft u toch nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact op
Contact

Stuur ons gerust een e-mail en we beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

Not readable? Change text. captcha txt

Beste klant,

Vanaf 11 mei kunt u weer ons terecht indien u een afspraak heeft. Wij werken volgens de RIVM richtlijnen.

Met vriendelijke groet,

No-Hair Studio Nederland

Managed by Kjenmarks - Wordpress specialisten