Feiten & Fabels (SBS6) @ No Hair Studio

 In Ontharen bij mannen, Ontharen vrouwen, Waxing

Er zijn verschillende manieren van ontharen, zoals scheren.

Komen de haren inderdaad dikker terug? 

Renate van No-Hair legt het uit. Er zijn verschillende methodes: scheren, waxen en definitief ontharen (IPL)

Het is belangrijk dat haren pigment bevatten omdat het pigment zorgt voor de geleiding van het licht naar de haarwortel.

Het wordt verwarmd tot ongeveer 70 graden verwamd waardoor de haartjes niet meer terug kunnen groeien. Die kunnen alleen in de groeifase definitief verwijderd worden. Daardoor zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig.

Vrouwen of Mannen die zich ontharen? 

13 jaar geleden waren het vooral vrouwen die zich lieten ontharen. Tegenwoordig is zo’n 40% van de personen die zich laten ontharen man.

Hoe ga je om met de hygiëne?

Hygiëne is heel erg belangrijk, daarom zorgen ervoor dat iedere klant nieuwe handdoeken krijgt, er worden houten spatels gebruikt die na gebruik vervangen worden door nieuwe en koppen van de IPL machine worden na iedere behandeling met alcohol ontsmet.

Werken thuispakketjes?

Thuispakketjes zien er handig uit, let echter wel op de juiste techniek die verschillend is bij elk van de pakketten. Bij het ene pakket moet de strip met de haarrichting mee of juist tegen de haarrichting in aangebracht worden. Als het spannen niet goed gebeurt kun je blauwe plekken krijgen. Het is dus verstandig om dit door een professional te laten doen.

Amber van No Hair geeft een voorbeeld van waxen

Eerst wordt de huid gereinigd om de huid goed schoon te maken en voor een goede hechting van de wax.

Daarna wordt speciale olie aangebracht, speciaal voor de hechting van de wax die daardoor goed aan de haartjes hecht en niet aan de huid.

De professionele wax wordt aangebracht waardoor de haartjes in een bedje van wax komen te liggen. Door het spannen en trekken worden zelfs de kleinste haartjes verwijderd.

Komen de haren bij waxen dunner terug tov dikker bij scheren? 

Bij waxen komen de haren dunner terug. Dit komt omdat de haartjes snel eruit getrokken worden waarbij de haarzakjes worden geirriteerd en beschadigd waardoor de haartjes dunner terug komen.

Bij scheren doe je dat op het dikste punt. Daardoor lijkt het dat de stoppels dikker terug komen. Laat je het vervolgens groeien dan zie je dat hetzelfde haartje terug komt.

Het is dus een fabel dat bij scheren de haartjes dikker terugkomen. 

 

Feiten en Fabels (SBS6)

Feiten en Fabels @ No Hair Studio

Feiten en Fabels (SBS6)

Van chocolade krijg je puistjes. Muggen komen op licht af. Een paprika bevat meer vitamine C dan een sinaasappel. Zijn het feiten of fabels? We delen graag onze kennis en ervaringen met elkaar en presenteren onze kennis vaak als feiten, maar klopt dit wel?

Meer informatie over feiten en fabels

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Stuur ons gerust een e-mail en we beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

Not readable? Change text. captcha txt
boyzilian waxing
Managed by Kjenmarks - Wordpress specialisten